Csütörtök.

Reggel mint minden normális ember reggelivel indítottunk. Csak egy kicsit édesebb és amerikaibb stílusban. Áfonyás és sima bagel, többféle Philadelphia krémmel. Muffinok, fánkok, és az egészséges életmód kedvéért egy kis banán, valamint tej és iszonyatosan édes narancslé ófkórsz 1 gallonos kiszerelésben. Minden rendben ment ezután elvittek minket bankba hogy saját bank számlát nyisson mindenki. A legnagyobb meglepetés pedig hogy ingyen üdítő és chips volt. Aha persze ez Magyarosságon majd mikor lesz? 2152-ben esetleg hogy a bankok ilyen kis extra dolgokat is kitesznek. Ebédelni az egyetemi étterembe mentünk. Nem kell mondanom hogy ez is óljúkanít, és akkor all can I eat lesz :). De ezt betudom még annak hogy mindent ki kell próbálni. Délután a kis színházban tanárok tartottak ilyen pár perces eladásokat hogy mire kell odafigyelni stb. Ezután elmentem megvenni a biztosításomat a Woods Hall-ba és még fél 4 is volt. El kellett mondani 3 különálló mondatot mindenkinek a saját anya nyelvén és majd felteszik az internetre. Az egyetem 3 szlogenjéről van szó. Ezután mindenki visszament a koliba és este kimentünk az Applebee's-be meginni egy két sört meg ettünk egy iszonyatosan nagy tál előételt négyen. Hazafelé jövet még benéztünk a stadionba ahol a marching band gyakorolt, elég érdekes volt mert nálunk ugye semmi ilyen nincsen.  Valami ilyesmire kell gondolni.

https://www.youtube.com/watch?v=8QNI3W8UB-s

Pénteken ismét reggeli a Woods Hallban. Aztán egy ilyen általános beszélgetés volt külön az F és J vízás tájékoztató ahol mindenre felhívták a figyelmünket, meg hogy mi az amire nekünk kell figyelni. Mert ugye mi majd J vízumosok dolgozhatunk is heti 20 órát de csak és kizárólag a campus területén belül. Utána pedig negyed 3kor volt a találkozó és elkísértek minket akik MSc in Economics szakon vannak az advisor-unkhoz és itt átbeszélte mindenki hogy milyen órákat kell felvennie. Mondjuk kicsit érdekesen indult mert Prof. Milkman mindenkinek mondta hogy gyertek ide az előtérbe üljetek le nekem meg mondta hogy velem külön szeretne beszélni. Minden esetre 4 tantárgyat kellett volna felvennem amiről nem derül ki hétfőn hogy csak 3 lehet mert összesen 9 órát hallgathatok. ECO 630, ECO 680 és ECO 685. Ezek a Macroeconomic Theory, a Quantitative Methods of the Economics és a Econometrics tantárgyak, és sajnos az ECO 540 Market Structure & Firm behaviour-t már így nem tudom felvenni. Nem baj kemény lesz ez így is. Ezután Yaraval elmentünk a biciklis boltba mert biciklit szeretne venni, és komlyan mondom nekem is megfordult a fejemben mert iszonyatosan jó bicajok vannak. Utána a 45 fokos meleg miatt terveztük hogy elmegyünk a srácokhoz a Campus Suites-be fürdeni de nem jött össze mert amíg bementem összeírni melyik könyv mennyibe kerül valami iszonyatosan nagy zuhé érkezett meg. Komolyan mondom 50 méterre nem lehetett látni annyira szakadt az eső, de utána se lett sokkal jobb a helyzet mert a pára tartalom még mindig olyan 120% körül mozgott és a hőmérséklet se ment 30 fok alá. Király. Kicsit izzadság szagú a poszt, de már nem nagyon emlékeztem a dolgokra annyi új dolog történik és amúgy is már a hétvégei poszt is kész volt csak ez nem :) Hamarosan az is jön.

 

Sz

Szerző: szhabi  2010.08.17. 22:52 Szólj hozzá!

Címkék: amerika usa egyetem murray student egyetemista state band tanuló economics university kentucky marching msu

A bejegyzés trackback címe:

https://murraystate.blog.hu/api/trackback/id/tr722229248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása